DKAT sluit zich aan bij Brainport Industries

 

We zijn verheugd te vermelden dat DKAT lid is geworden van Brainport Industries.

 

Aansluiten bij Brainport Industries geeft DKAT de mogelijkheid om samen te werken met de topbedrijven in de high-tech industrie. Waarom is dit zo essentieel? DKAT heeft zich het afgelopen jaar gericht op een meer marktgerichte benadering waarbij high-tech oplossingen van onschatbare waarde zijn. Dit heeft DKAT op nieuwe terreinen gebracht en heeft geleid tot nieuwe uitdagingen. Als gevolg hiervan heeft DKAT de organisatie onder de loep genomen en de mogelijkheden om een nieuwe (digitale) workflow te implementeren. Ons doel is om het werkproces te optimaliseren en een helder inzicht te krijgen in de voortgang van een project.

 

Bij DKAT zagen we veel overeenkomsten tussen onze huidige thema’s en die van Brainport Industries. Daarom willen we onze kennis op deze gebieden delen met Brainport Industries om tot gestandaardiseerde marktoplossingen te komen. Om deze reden is onze aansluiting bij Brainport Industries een “no-brainer” en geeft ons veel energie om samen te werken aan een betere toekomst voor de high-tech industrie.

Conbit High Tech en DKAT fuseren voor een duurzame toekomst

 

Graag delen wij het nieuws van de recente fusie tussen Conbit High Tech en DKAT.

 

Op 20 december 2022 heeft Conbit High Tech de overname van De Koningh Advanced Technology (DKAT) afgerond. Samen zullen Conbit High Tech en DKAT klanten in de medische, instrumentatie-, halfgeleider- en andere hightech-industrie bedienen met een breder scala aan diensten. De expertise van DKAT op het gebied van assemblage en productie van hightech mechatronische instrumenten, componenten en systemen zal bijdragen aan de sterke technische capaciteiten van het team van ingenieurs van Conbit. Deze uitbreiding van de dienstverlening zal onze huidige en toekomstige klanten ten goede komen.

 

Jacco Wanten, High Tech Director van Conbit licht toe: “Met de investering in productie- en assemblagecapaciteit laat Conbit High Tech zien te groeien als toeleverancier aan de High Tech industrie in de regio Eindhoven. Onze ambitie stopt niet bij het zijn van een solide toeleverancier aan de halfgeleiderindustrie. We streven ernaar om te diversifiëren naar andere High Tech-industrieën. De overname van DKAT zal dit proces versnellen.”

 

Momenteel levert DKAT aan OEM’s in allerlei marktsegmenten met de nadruk op de halfgeleiderindustrie, laboratoria en fabrikanten van medische hulpmiddelen. Zowel DKAT als Conbit High Tech zijn gemotiveerd om de relatie met deze huidige opdrachtgevers te blijven verbeteren. We verwachten de huidige klanten van DKAT beter van dienst te kunnen zijn met een breder dienstenpakket, zoals in huis ontwikkelingsondersteuning en projectmanagement.
Conbit ondersteunt investeringen in DKAT. Men onderzoekt momenteel de mogelijkheden om de productiefaciliteit van DKAT te vernieuwen. De mogelijkheden bij de huidige faciliteit worden bestudeerd, evenals alternatieve naburige faciliteiten worden geëvalueerd. Door het verbeteren van de faciliteiten worden de werkomstandigheden verbeterd en de productiecapaciteit voor verspaning en cleanroom montage vergroot.

 

Marc Plomp, General Manager DKAT zegt: “Met de fusie met Conbit High Tech voelen we dat we een mooie, duurzame toekomst tegemoet gaan voor zowel onze medewerkers als onze klanten.” Hij noemt specifiek de DKAT-medewerkers als het meest waardevolle bezit van het bedrijf. “Ik ben trots en blij dat Conbit zijn toewijding heeft getoond om het personeel van DKAT te koesteren als hun eigen personeel.”

 

Over Conbit
Conbit viert volgend jaar zijn 30-jarig bestaan. Wat begon als een bouwkundig ingenieursbureau, groeide uit tot een kant-en-klaar hijsbedrijf. Van 2017 tot voor kort was Conbit onderdeel van Mammoet (dochteronderneming van SHV). In deze periode startte Conbit haar High Tech business unit met het bedienen van een grote klant in de halfgeleiderindustrie. Conbit high Tech is vastbesloten om een volledige leverancier te worden van hef-, handling- en transportsystemen voor de halfgeleider- en andere hightechindustrieën. De overname van DKAT past binnen deze strategie.

Nieuw Logo DKAT – De Koningh Advanced Technology

Vanaf medio 2022 is het logo gewijzigd om onze initialen “DKAT” meer prominent naar voren te laten komen.

 

Om het verleden en heden samen te laten komen wordt naast de afkorting ook de volledige naam weergegeven.
Onder de logo’s is onze slogan te vinden wat duidt op het simpelweg ontzorgen van onze klanten.

 

Het nieuwe logo zal gaandeweg steeds prominenter naar voren komen op onze documenten.

DKAT zoekt CNC programmeur/operator!

DKAT is op zoek naar een (leerling) CNC programmeur/operator.
Klinkt interessant toch? Kom jij ons team versterken?

 

Klik hier om de vacature beter te bekijken en solliciteer of stuur je CV naar info@dkat.nl