Over ons

Wie zijn wij

De Koningh Advanced Technology (DKAT) werkt voornamelijk in opdracht van derden. We zijn een kleinschalig, flexibel en klantgericht bedrijf. DKAT staat voor fijnmechanische en mechatronische expertise en nauwkeurigheid.

 

Uw product wordt in de gewenste oplage geproduceerd, gemonteerd, getest, verpakt en verzonden volgens een gecertificeerd proces. Tijdens de productie voeren we verschillende functionele tests uit om de kwaliteit van het product te garanderen. Indien nodig worden uw producten in een cleanroom verpakt. Dit proces is vastgelegd in het ERP systeem waardoor er een constante kwaliteit gewaarborgd wordt. Mede dankzij dit systeem kunnen we de complete supply chain managen, waardoor de producten op tijd en volgens de juiste specificaties geleverd kunnen worden.

 

In opdracht van machinebouwers (OEM’s), laboratoria en andere opdrachtgevers produceren wij hightech mechatronische instrumenten, onderdelen, modules en systemen. Daarbij kan het gaan om enkele stuks of grotere series.

 

Wij beschikken over verschillende productiefaciliteiten, van verspanen tot cleanroom assemblage. De productiefaciliteiten zijn gecertificeerd volgens ISO-9001 en ISO-13485 norm.

Geschiedenis

Het bedrijf is in 1902 opgericht onder de naam “de Koningh” en bouwde toen voornamelijk optische instrumenten voor defensie en landmeten. Gerrit de Koningh was een vakman met “gouden vingers” en een groot liefhebber van fijnmechanica. Hij fungeerde daarom ook als meewerkend directeur in het bedrijf.

 

Gedurende de eerste 60 jaar van het bestaan, is de Koningh vooral een instrumentmakerij. In de jaren 70 is dit uitgebreid met codeerapparatuur en snijmachines. Deze takken zijn in 2010 afgestoten. Hierna is de focus op de mechanica/mechatronica komen te liggen.

 

DKAT is van oudsher een bedrijf met de focus op fijnmechanica en optica. Hier is het een en ander nog van terug te zien in de producten die wij tegenwoordig maken.

Team

DKAT bestaat uit een klein team van technisch opgeleide werknemers. Onze medewerkers zijn zeer gemotiveerd en betrokken. Flexibiliteit is een van de kernwaarden van ons team. Het team bestaat uit een mix van werknemers die al geruime tijd bij DKAT in dienst zijn en nieuwe werknemers. Dit zorgt voor een goede dynamiek binnen het bedrijf. Maak hier kennis met een aantal van onze teamleden: